top of page

Kenyoku techniek - Japanse term voor 'droog baden"

De Kenyoku-techniek is een Japanse term die vertaald kan worden als "droog baden." Het is een reinigingstechniek binnen Reiki die wordt gebruikt om jezelf energetisch te zuiveren, vooral na een sessie of bij het loslaten van negatieve energie. Kenyoku helpt om energetische verbindingen met anderen te verbreken en brengt je weer in balans, zodat je je eigen energie behoudt en geen invloed ondervindt van energieën uit je omgeving.


Doel van Kenyoku

Kenyoku is een beschermende techniek die ervoor zorgt dat je je eigen energieveld schoonmaakt en jezelf afschermt van ongewenste energetische invloeden. Het is vooral nuttig voor Reiki-beoefenaars na behandelingen, maar kan ook door iedereen worden toegepast die zich energetisch wil reinigen of afsluiten.


Wanneer gebruik je Kenyoku?

  • Na een Reiki-sessie om jezelf te ontdoen van overtollige energie.

  • Voor het mediteren om je energieveld te zuiveren.

  • Wanneer je je emotioneel of energetisch "besmet" voelt door anderen.

  • Voordat je in contact komt met veel mensen, om jezelf af te schermen.


Hoe voer je de Kenyoku-techniek uit?

  1. Ga in een ontspannen houding staan met je voeten op schouderbreedte en sluit je ogen om je te concentreren op je ademhaling.

  2. Rechterhand naar linkerschouder Til je rechterhand op en leg deze op je linkerschouder. Strijk nu met een zachte, vloeiende beweging je hand diagonaal naar beneden, over je borst, totdat je rechterhand je rechterheup bereikt. Deze beweging symboliseert het afvegen van energetische ballast.

  3. Linkerhand naar rechterschouder Til je linkerhand op en herhaal dezelfde beweging in spiegelbeeld: van je rechterschouder naar je linkerheup.

  4. Rechterhand naar linkerschouder herhalen Herhaal de eerste beweging nogmaals door je rechterhand van je linkerschouder naar je rechterheup te bewegen.

  5. Reinig de armen Leg nu je rechterhand op de buitenkant van je linkerarm, net boven je schouder, en strijk met een vloeiende beweging naar beneden tot aan je linkerhand. Dit verwijdert energetische verbindingen van je arm.

  6. Herhaal met de andere arm Leg je linkerhand op de buitenkant van je rechterarm, net boven je schouder, en strijk op dezelfde manier naar beneden tot aan je rechterhand.

  7. Ademhaling Adem diep in en uit terwijl je de bewegingen maakt, en stel je voor dat je bij elke uitademing energie loslaat en jezelf zuivert.



Het effect van Kenyoku

Door deze eenvoudige maar krachtige techniek toe te passen, creëer je een gevoel van helderheid en balans in je energetische veld. Het helpt je om te aarden en jezelf af te schermen van ongewenste energieën.


Het wordt vaak gebruikt als een voorbereidende techniek in Reiki of andere energetische praktijken, maar kan op elk moment van de dag worden toegepast wanneer je behoefte hebt aan energetische zuivering.


Kenyoku kan dagelijks worden gebruikt om jezelf fris en in balans te houden, vooral als je werkt met energie of vaak in contact komt met verschillende mensen.



Kenyoku-techniek bij een ander

De Kenyoku-techniek kan ook worden uitgevoerd op een ander persoon om zijn of haar energieveld te reinigen en te beschermen. Het proces is vergelijkbaar met het zelf toepassen van Kenyoku, maar je richt je op het energetische veld van de ander. Dit kan nuttig zijn na een energetische sessie, zoals een Reiki-behandeling, of wanneer iemand aangeeft zich emotioneel of energetisch "zwaar" te voelen.



Hoe voer je Kenyoku uit bij een ander?

  1. Plaats de persoon in een comfortabele houdingVraag de persoon om te gaan staan of zitten in een ontspannen positie, met de ogen gesloten, zodat hij of zij zich kan concentreren op het proces.

  2. Maak contact met je intentie Voordat je begint, stel je een positieve intentie in om de energie van de ander te reinigen en in balans te brengen. Zorg ervoor dat je zelf ook gegrond en in balans bent, zodat je geen onbedoelde energie overdraagt.

  3. Rechterhand naar linkerschouder van de ander Plaats je rechterhand op de linkerschouder van de persoon en strijk met een zachte, vloeiende beweging diagonaal naar beneden, over de borst van de persoon, totdat je rechterhand de rechterheup bereikt. Visualiseer hierbij dat je de overtollige of negatieve energie weghaalt.

  4. Linkerhand naar rechterschouder van de ander Herhaal de beweging met je linkerhand door deze op de rechterschouder van de persoon te plaatsen en diagonaal naar beneden te strijken tot de linkerheup.

  5. Herhaal met de rechterhand Voer de eerste beweging opnieuw uit door met je rechterhand van de linkerschouder naar de rechterheup te strijken.

  6. Reinig de armen van de ander Plaats je rechterhand op de buitenkant van de linkerarm van de persoon, net boven de schouder. Strijk nu met een vloeiende beweging naar beneden tot aan de hand. Visualiseer hierbij dat je de arm van overtollige energie zuivert.

  7. Herhaal met de andere arm Plaats je linkerhand op de buitenkant van de rechterarm van de persoon en strijk op dezelfde manier naar beneden tot aan de hand.

  8. Ademhaling en afsluiting Vraag de persoon om diep in en uit te ademen tijdens de sessie. Dit helpt hen te ontspannen en ondersteunt de energetische reiniging. Sluit de sessie af met dankbaarheid en bevestig dat de energie nu weer in balans is.


Het effect bij de ander

Door Kenyoku op een ander toe te passen, help je die persoon om overtollige energie los te laten en een frisse, gereinigde staat te bereiken. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om iemands energieveld te zuiveren en te beschermen tegen ongewenste invloeden.

Deze techniek kan zowel door Reiki-beoefenaars als door anderen worden toegepast, en is veilig en eenvoudig te leren.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page